Suha koža-kako se ja nosim s tim

Slika je preuzeta

Da li i vi imate problema sa suhom kožom? Ja sam osoba sa izrazito suhom kožom i zbog toga imam probleme koje ću s vama podijeliti i neka iskustva kako sam to ublažila.

Najveći problem se javlja zimi i pri smjeni godišnjih doba. A zima je za mene izrazito teška. Hladan vjetar uzrokuje još veće isušivanje kože,gdje stradaju lice i ruke.

Kožica lica i usne počinju da se gule,a ruke postaju crvene,hrapave i javlja se svrbež. Kosa postaje slaba,bez vitamina i ispucala, a posebno vrhovi.

Kremice su postale sastavni dio moga života i nešto čime sam postala opsesivna.Uvijek imam mnoge zalihe kremica,a pogotvo za ruke.Da se razumijemo ne volim da svakakve preparate stavljam na svoju kožu,a posebno one koji nisu dermatološki testirani,tako da pazim pri odabiru,a što se posebno odnosi na lice.

Kada izlazim iz kuće obavezno stavljam kremu za lice,ruke i na usne neki ruž,sjaj ili labelo.Isto tako,pred spavanje isti proces obavljam(naravno na usne labelo). Kada su mi ruke u haotičnom stanju prinuđena sam da koristim mast Bethasal koja je dostupna za kupiti u apotekama.Mogu vam reći da mi dobro pomaže,iako ne smije doći u dodir s drugim dijelovima tijela.

Bethasal mast

Često mi se javlja ispucala kosa i to ne samo vrhovi nego cijelom dužinom.Protiv toga koristim kokosovo ulje i arganovo ulje iz Avona.Koristim lagane šampone koji nisu jaki da oštećuju kosu,a to je najčešće Afroditin. Preferiram od koprive ili bijelog luka.Kada tek operem kosu ne protrljavam peškirom nego samo ostavim par minuta peškir na glavi,kako bi upio vodu.

Avon arganovo ulje i Afrodita šampon za kosu od bijelog luka

Ovo su moja lična iskustva i meni pomaže.Nadam se da će i vama pomoći ako se susrećete s ovim problemom.

Podijelite i vi vaša iskustva u komentaru

Komentiraj